Ultralyd

Det har vært noen nervepirrende uker. Først ventet vi på løpetid i noe som føltes som en evighet. Deretter progesteronmåling som var like spennende for hver test. Så var det å komme seg til Danmark på en tid med kraftig vind og kansellerte ferjer.

I Danmark ble vi møtt av de søteste oppdretterne ved kennel Siegers som ordnet overnatting og var kjempefleksible. Og over et par kopper kaffe i vinden hadde vi to vellykkede parringer mellom Milton og Payton.

Ukene har gått og jeg har den siste uken følt meg ganske sikker på at det var valper på gang her.
Morgenkvalmen slo inn på dag 21, brystvortene vokste og ble rosa, apetitten ble om mulig enda større og frøkna ble enda mer oppmerkssomhetsyk.

Idag har vi vært på ultralyd og kan med glede bekrefte at det var mange bankende hjerter å se ❤️
Antall telt med ultralyd skal man ta med en stor klype salt, men det så ut til å i hvert fall være 6-7 stk der. Men jeg tar nok et røntgenbilde nærmere termin for å anslå antall mer nøyaktig.

Uke 4

Vi er på dag 23 fra første parring og jeg føler meg rimelig sikker på at Payton er drektig 🎉 Om jeg har rett får vi svaret på etter ultralyden på torsdag, men jeg kan egentlig ikke skjønne noe annet.

Endringer siste dagene:
– Mer masete og oppmerksomhetssyk
– Rosa, mer struttende brystvorter
– Oppkast de siste tre dagene (men samtidig ekstremt god matlyst)

Timanka´s Expensive Money «Milton»

Legger ved et lite bildedryss av pappaen til kullet, lånt fra Siegers.

Milton er oppdrettet i Sverige, men eies av Kennel Siegers i Danmark.
Han er seks år gammel, fortsatt en frisk og sunn hund og han har gitt veldig gode avkom i andre land, både mentalt og eksteriørt. Milton ble blant annet kåret til «Dog of the year» blant alle springere i Danmark i 2021 og europeisk vinner samme år.

Payton kastet opp to ganger igår, og vi håper ultralyd neste uke viser at hun er drektig ❤️

Uke 3

Vi er på dag 19 og jeg har sånn smått begynt å lete etter tegn på drektighet.

Det er lite å se så tidlig, men ofte er matlysten forøket på denne tiden. Det skal sies at matlysten til en springer som regel alltid er veldig god og min erfaring er at de er ekstra, ekstra sultne i tiden etter løpetid uansett. Payton er svært sulten, men det er hun alltid.

Ofte vil man kunne se tegn til kvalme/redusert matlyst omkring 3 ukers drektighet. Det er på denne tiden eggene fester seg i livmoren. Så det blir spennende å se om noen dager om hun plutselig hopper over frokosten.

Ellers kan dem få litt blank utflod og litt mørkere rosa patter.

Jeg kan ikke si at jeg merker noe forskjell på henne enda, men det jeg derimot merker er at Pil har endret adferd ovenfor henne. Om det er tilfeldig eller ikke vet jeg ikke, men Pil har blitt mye roligere rundt henne.

Torsdag 29. februar er det tid for ultralyd 😁

Payton 2 uker – hjemme hos oppdreter Lise ved Kennel Cocoline

Vi venter og venter

Jeg vet mange av mine valpekjøpere har ventet lenge på valp fra dette kullet, og jeg håper virkelig det blir et stort og fint kull slik at det blir valp til alle. Enn så lenge er det ikke så mye å oppdatere om, men jeg krysser alt jeg har for at Danmarksturen var vellykket. I tillegg er vi midt i bygging av nytt kjøkken, så huset står litt på hodet. Så eventuelt besøk må også vente litt 🙂 Men vi skal bli ferdig i god tid før fødsel.

Når kjøkkenet er ferdig skal vi igang å lage valpekasse.
Planen er å bygge lik valpekasse som Kennel Engliosa sin. Link her. I forhold til et helt kjøkken bør ikke det være et altfor stort prosjekt.

I mellomtiden legger jeg ved noen bilder fra en tur vi hadde til Randers Regnskov. Vi rakk oss både dit og til Lalandia på de tre dagene vi var i Danmark.

Nå krysser vi fingrene for valper!

Etter to vellykkede parringer mellom Payton og Milton håper vi nå på valper om ca 60 dager!
Payton ble parret på dag 13 og 14 i løpetiden.

Hjemme hos Vibe på kennel Sieger´s hilste vi også på et valpekull hvor Milton er pappaen. En helt nydelig gjeng på snart 6 uker ❤️

Imorgen reiser vi hjem. Båten er riktignok kansellert grunnet været og vi blir nødt til å reise via Gøteborg med Stenaline istedet. Men vi kommer oss nok hjem tilslutt.

Milton-valp
Mari og valpene

Vel fremme i Danmark

Hadde tenkt jeg skulle skrive et lengre innlegg om å reise med hund til utlandet, men etter 9,5 timer på reisefot blir dette kort.

I grove trekk trenger hunden å være rabiesvaksinert, ha et gyldig pass og ha fått ormekur mot revens dvergbendelorm.

Til Danmark kan man enten fly eller kjøre og ta ferje med bilen (enten fra Larvik, Kristiansand eller evt. Gøteborg). Jeg har flydd med hund i lasterom før (Norge – Nederland), og selv om det forsåvidt gikk veldig greit ser jeg for meg at det kan være en ganske stressende opplevelse for hunden. Ikke minst er det dyrt. For 11 år siden var det en tusenlapp ekstra hver vei, men nå vet jeg ikke hva det ligger på.

Vi valgte å ta ferje fra Larvik til Hirtshals, som innebar 1 time og 50 minutter kjøring, 3 timer og 45 minutter på båt og 1,5 timer kjøring. Plluss all ventetid. Så totalt 9,5 timer med reise ble det. Heldigvis var det luftemuligheter underveis, med unntak av på ferja.

Men hva som er greia med Danmark og (mangelen på) gatelys på motorveien skjønner jeg ikke helt. Må innrømme at å kjøre halvannen time på en helt mørklagt vei med fartsgrense på 130km/t ikke frister å gjøre igjen. Heldigvis kjører vi hjem på dagtid på søndag 😅

Imorgen (fredag ettermiddag) venter møte med Milton. Det skal bli spennende det!😁