Vel fremme i Danmark

Hadde tenkt jeg skulle skrive et lengre innlegg om å reise med hund til utlandet, men etter 9,5 timer på reisefot blir dette kort.

I grove trekk trenger hunden å være rabiesvaksinert, ha et gyldig pass og ha fått ormekur mot revens dvergbendelorm.

Til Danmark kan man enten fly eller kjøre og ta ferje med bilen (enten fra Larvik, Kristiansand eller evt. Gøteborg). Jeg har flydd med hund i lasterom før (Norge – Nederland), og selv om det forsåvidt gikk veldig greit ser jeg for meg at det kan være en ganske stressende opplevelse for hunden. Ikke minst er det dyrt. For 11 år siden var det en tusenlapp ekstra hver vei, men nå vet jeg ikke hva det ligger på.

Vi valgte å ta ferje fra Larvik til Hirtshals, som innebar 1 time og 50 minutter kjøring, 3 timer og 45 minutter på båt og 1,5 timer kjøring. Plluss all ventetid. Så totalt 9,5 timer med reise ble det. Heldigvis var det luftemuligheter underveis, med unntak av på ferja.

Men hva som er greia med Danmark og (mangelen på) gatelys på motorveien skjønner jeg ikke helt. Må innrømme at å kjøre halvannen time på en helt mørklagt vei med fartsgrense på 130km/t ikke frister å gjøre igjen. Heldigvis kjører vi hjem på dagtid på søndag 😅

Imorgen (fredag ettermiddag) venter møte med Milton. Det skal bli spennende det!😁

4 tanker om “Vel fremme i Danmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *