Sistemann har reist

Så var valpekulltiden over for denne gang. Ni valper har flyttet for å starte sine egne liv hos fantastisk fine familier. Det har vært en ekstremt travel tid som har bestått av mye vasking, mye besøk, mye sosialisering, miljøtrening og håndteringstrening, men samtidig utrolig gøy å følge utviklingen fra dag til dag og bli kjent med hver lille valp sin personlighet.

Eika (Ninetales The Legend of Dratini) blir igjen hos oss, og jeg har begynt å planlegge hvilket kurs og valpeshow vi skal på over sommeren. Vi har også startet innlæring av klikker og sånn smått begynt på enkle øvelser. Jeg elsker å ha valp i hus og koser meg masse med henne. Hun går godt i flokken med de andre hundene og er en veldig harmonisk og nydelig liten valp.

Payton har elsket mammarollen, spesielt etter at valpene ble så store at de kunne lekes med. Hun takler fint at resten har reist, men det blir mye lek og stell på Eika som er igjen.

Eika – Ninetales The Legend of Dratini

Valpene i sine nye hjem

Balder – «Ninetales Dittos Mysterious Mansion» var siste til å reise. Han flyttet til Asker sammen med Espen, Ane og deres to barn.

Kun to valper igjen her hjemme

I løpet av de siste dagene har Kasper (4), Otto (5), Luka (1) og Stella (10) flyttet til sine egne familier. Det meldes om trygge, fine valper fra de nye eierne. Det er så godt å høre! ❤️

Her hjemme er det betydelig roligere med bare Eika (3) og Balder (7) igjen, Balder reiser på onsdag og da er det bare Eika igjen. Selv om det er trist når valpene flytter er det allikevel greit å ikke ha 10 valper på 9 uker 😄

Ninetales Primeape Goes Bananas «Kasper»
Ninetales Dig Those Diglett «Otto»
Ninetales Sparks Fly For Magnemite «Luka»
Ninetales Who Gets To Keep Togepi «Stella»

Birba og Multe har også flyttet

Så var det Birba og Multe sin tur til å flytte.
Det er jammen en enorm forskjell på å ha 10 og seks valper i hus!

Birba skal drive med spor og kanskje hun skal bli redningshund. Multe skal drive med rallylydighet.

Birba – Ninetales Bye Bye Butterfree
Birba – Ninetales Bye Bye Butterfree
Birba og mamma
Birba med sin nye familie
Multe – Ninetales Make Room For Gloom
Multe – Ninetales Make Room For Gloom
Multe og mamma
Multe med sin nye familie

Klare for nye eventyr!

Åtte, nesten ni, uker er gått siden 10 små valper kom til verden. Nå er de klare for å oppleve livet uten mor og søsken, og jeg håper de skal ha et godt grunnlag for å takle den store verdenen. I helgen reiser Solan (8), Mira (9) og Birba (2). På mandag reiser Multe (6).

De siste par ukene har valpene kjørt bil flere ganger, både kort og langt. Den lengste turen var på 1,5 time hver vei. De har vært i skogen, på hytta og på jobben i tillegg til noen turer rundt ved huset. Bilkjøring er ikke veldig populært, men det er stor stas å utforske nye steder. De er vanvittig nysgjerrige og uredde. I tillegg til utflukter med alle har jeg prøvd å gi dem alle litt alenetid imens de andre valpene har sovet eller gjort andre ting.

Alle valpene er klipt og har vært i dusjen flere ganger. Det ser kanskje ut på sosiale medier at det bare er lek og kos og idyll med et valpekull, men det er også timesvis med vasking av gulv, tepper, leker, skåler og valper. For ikke å snakke om hvor mye mat de spiser! Tror det er gått med 20 kilo valpefòr siste uka 😅.

Mamma Payton har vært helt fantastisk. Jeg trodde hun skulle bli lei dem etterhvert, men det er nesten tvert imot. Hun leker masse med dem, prøver å oppdra dem (men er ikke spesielt streng akkurat), henter leker til dem og vasker og duller. Jeg hadde også trodd hun skulle slutte å rydde etter dem etter at de begynte med fast føde, men hun er fortsatt veldig opptatt av at de skal ha det rent. For en snill og flink førstegangsmamma hun er! ❤️

Pil og Mocca har også gjort en veldig god jobb som tanter, men nå begynner de faktisk å synes at 10 pirajaer er litt i meste laget 😅