Dag 56

Dag 56 og forventet fødsel er tidlig neste uke (Termin 4/4-24, men vi får se om hun går så lenge).

Nå måler jeg kroppstemperaturen ofte for å følge med på endringer. Tisper som skal føde får et kraftig temperaturfall en liten stund før fødsel. Nå ligger den jevnt på mellom 37,5 og 38.0 grader.

Ellers er hun i god form selv om turene er korte og hun hviler mye. Matlysten er på topp og hun er leken og glad. Den siste uken har hun lagt på seg rundt 600 gram om dagen, men nå de siste par dagene føler jeg at vektoppgangen kanskje har roet seg litt ned. Til tross for tre måltider om dagen med valpefòr syntes jeg hun begynte å bli litt spiss over ryggen, så nå er jeg raus med godbiter og passer på at hun ikke skal bli for tynn før fødsel. Hun skal heller ikke være for fet, men jeg vil at hun skal ha littegrann å gå på hvis matlysten reduseres og når mye energi skal gå til fødsel og melkeproduksjon.

Magen har sunket litt nedover og jeg både ser og kjenner mye liv inni der.

Sist vekt var for to dager siden og viste da 26,2 kg. Det er en oppgang på 5,2 kg siden vi var på ultralyd ved fire uker. Det er en vektøkning på ca 25%. Jeg drar nok og veier henne en siste gang imorgen.

Redigert: Vekt på dag 57 var 27,3 kg. Vektoppgang på 6,3 kg (30%) siden ultralyd ved fire uker. Magemål har jeg ikke tatt.

Payton var ikke veldig samarbeidsvillig til å la seg fotografere idag. Hun hadde mest lyst til å snike seg bort til naboen for å lete etter katten😅
Det øverste bildet er fra idag – resten har jeg postet tidligere.

Dag 56
Dag 51
Dag 45
Dag 42
Før parring – januar 2024

4 tanker om “Dag 56

  1. So exciting! I am keeping everything crossed for a smooth birth, Payton seems to be taking everything in her stride so far. 😍🐾🤞

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *